Blogg


2 mars 2012

Mycket har hänt sedan hemsidan uppdaterades sist och under den närmaste veckan kommer hemsidan att uppdateras med nya färska bilder på hundarna samt tävlingsresultat och veterinärdata.

 

4 juli 2011

Under de senaste 8 dagarna har Edith Piaff träffat hanen som det är tänkt att hon ska paras med, kemin finns där mellan dom men hanen verkar inte tycka att hon varit redo så vi fortsätter att träffas och hoppas att det blir parning.

I övrigt kan ni se i kalendern att det är ganska tomt med utställningar, tävlingar och träningar i höst. Detta då jag fått lägg om både mitt eget och hundarnas tävlingschema, i slutet av november ska hundarna nämligen fått ett "människosyskon", det vill säga att jag väntar bäbis som är beräknad att komma i slutet av november. Eventuellt kommer Jack Daniels att ställas av hans uppfödare under vintern och Edith Piaff kanske kommer att ställas av en god vän, annars kommer vi att ta ett uppehåll från utställningar, satsar dock på my dog i januari då hela familjen inklusive den nya medlemen iaf ska till Göteborg och efter det tar vi nya tag i Malmö i mars.

Jack Daniels är PLL clear och är tillgänglig för avel om någon vill låna honom, dock enbart till renrasiga hundar som följer SKKs och Chinese crested klubbens rekomendationer.

16 maj 2011

jag är oerhört dålig på att uppdatera hemsidan för tillfället, det inkluderar både tassar och morrhår kennelgrupp på facebook som bloggen. jag har heller inte så mycket att uppdatera med då det är en del ändrade planer under hösten 2011.

en sak som iaf är spikad det är att Edith Piaff kommer att paras nu i maj/juni (så snart hennes löp kommer igång) och det ser vi fram emot mycket här hemma, det är därför edith Piaff inte är inbokad på något mer än en inoffare i juni som ni kan se under kalenderfliken.

jack daniels har gjort sitt PLL test hos veterinär och vi väntar spänt på resultatet. Därefter kan vi börja planera hans liv och eventuella karriär som avelshane.

18 februari 2011

idag var det som att poletten ramlade ner för Jack Daniels och en vecka senare börjar han verkligen förstå det här med att ligga på kommando. Min lösning den här veckan har varit att använda kommandot när vi busar i första hand. jag bytte alltså taktik. och när han kunde kommandot när vi busar i soffan då började jag med det som instruktörerna kör med, godis och dra framåt. Resultat: han börjar ligga på kommando!  Men jag bävar för att han inte kommer att visa instruktören detta imorgon, funderar på att ha ett duntäcke med att lägga ut på kräsmattan så kanske han visar att han kan ligga ner??

 14 februari 2011

idag är det alla hjärtans dag. Jag var till Öb och köpte världens största tjurmuskelben till dom, alla 3 fick ett varsitt som är 1 meter långt, det ser för roligt ut när lilla Edith Piaff släpar runt på sitt stora. Jack Daniels är lite rädd för sitt så när det rör sig skäller han! utöver det fick dom 10 grisöron och ett gosedjur som säger " I LOVE YOU" när dom biter i det. Mina älskade små bäbisar!

i lördags var alla 3 på utflykt. Edith fick följa med som sällskap när Elvis hade sin tävlingslydnad 2 kurs och jack hade sin allmänlydnadkurs. Elvis var jätte duktig, jack visade inte direkt upp sin fin sida och för 2 timmar i lördags var jack tillsalu för en billig peng. jag kände väl mest att här har jag betalat 1200 kr och hunden vägrar att sitta på komando, det var ju faktiskt kallt ute. Tog fram en filt och då kunde han iaf tänka sig att sitta men ligga nej nej nej, uppenbarligen är även köksgolvet för kallt för jag får honom inte ens att ligga på kommando hemma. Däremot lade sig Edith på kommando för första gången på 2 år!

På kvällen hade vi folk över och lilla Lova som är 4 år kom jätte bra överrens med hundarna. Elvis och edith fick smeknamn av henne: Smedis och Trudel och igår tog jag PLL testet på Elvis som jag nu sänt till England, men han kan som värst vara bärare då hans valpar är clear. Hursom jag skulle även gjort PLLtest på  jack men då jag strulade till det med första testet på elvis så fick även det andra gå till honom och jag har nu beställt ett nytt till jack.

Så vad ska vi göra i veckan? jag har inte så jätte mycket jobb den här veckan varken med sveland djurförsäkringar eller konfirmanderna så prio 1 till på lördag är: få jack att ligga på kommando. Prio 2 få jack att ligga på kommando. prio 3 få jack att ligga på kommando.  utöver det ska Elvis och jag träna lydnad  

5 februari 2011

återigen så har de hänt mycket sedan sista bloggnoteringen. Det har varit nyår och även första månden i år 2011 har passerat. Jack Daniels har blivit 8 månader till och med. Den 23 januari var Jack Daniels inne hos veterinären och drog bort lite valptänder, ja dom han iaf med 1,5 sedan började han krampa och dom fick väcka honom snabbt ur narkosen. Han hade änglavakt så det heter duga!

vi han även vara på my dog i januari. Jack Daniels fick väldigt fin kritik och skötte sig utmärkt exemplariskt, så stolt över honom! i dag har han även börjat sin lydnadskurs och även där inga konstigheter och attityden "DET HÄR KAN JAG REDAN" lyste igenom flera gången. och i veckan ska både Jack Daniels och Elvis Presley skicka in sina PLL test, håller tummarna.

Det var mycket Jack Daniels rapporter. Edith Piaff och jag har varit ute och spårat en del. Nu ska hon gå en riktig spårkurs i april och sedan debuterar hon den 11 juni då uppe i heby.

Elvis Presley tränar jag mycket lydnad med just nu och han är redo för lydnad 1 i veberöd i mars.

 

2 decemeber 2010

Det har hänt väldigt mycket här sedan sist. elvis har varit jätte sjuk och behandlats med både kortison och specialmat och specialschampoo och har blivit frisk igen. Mycket skönt.  Edith har heller inte kommit igång och löpa ännu, hon borde varit igång för snart 2 månader sedan så hon har ännu inte parats. Hon ser dock ut att vara pågång nu så vi håller tummar och tassar.

Igår var det även den 1 december och då gick klagomålstiden ut för mitt ansökta kennelnamn då jag inte hört något från SKK så räknar jag med att det inte kom in någon överklagan och ser fram emot att snart få hem diplomet med kennelnamnet och att jag sedan kan börja använda det.

och jack har hunnit växa mycket, tänk att han redan är 6 månader. Tiden går så offantligt fort. När första snön föll tyckte han att det var jätte roligt att vara ute, precis som Elvis och det gör inte honom något att det är 12 minus grader ut så länge han får ha sin overall på sig, underbart. Det är bara edith som inte vill vara ute i kylan 

Planerade utställningar är att det blir ganska lugnt till slutet av januari. Jack anmäls till my dog i Göteborg men dom andra kommer inte att ha någon stor förrän i Mars, om Edith kommer igång att löpa ska hon troligen paras och då står planen fast: inga utställningar förrän till hösten för henne. Men Elvis gör sin stora come back på internationella utställningar i mars månad då det är malmö internationella utställning därefter följer Västerås och Hässleholm som det ser ut.

Träningen har vi börjat tag i tag i igen och inom kort ska Edith testa blodspår, Elvis lydnadstränas och gör debut på lydnadstävling under våren istället. Jack lydnadstränas och kan se honom göra karriär inom agility.

5 oktober 2010

I fredags skrämde Elvis Presley mig ordentligt då han började vingla och halta och var jätte deppig. 2 dagar tidigare hade han fått en fästing, jag fick ur hela men det blev en ful knöl och han var hängig och deppig redan på kvällen..hursom så åkte jag akut till Gylle smådjursklinik i fredags eftermiddag med honom och det visade sig att det "bara" var öroninflamation han hade och inte borelia som jag blev rädd för när han vinglade så. Men öroninfamation som satt sig på balansen är allvarligt nu och han har sedan 5 dagar behandlats med örondroppar som han ska ha i 10 dagar till innan det är dags för återbesök hos veterinären.

Dagarna ser annars ut som så att hundarna är hos deras "farmor" när jag jobbar på kontoret, dvs dom är där 3 dagar i veckan och blir så bortskämda och har det så bra. Senast i går ville dom inte gå hem när jag kom., vet inte hur jag ska tolka det. och på kvällarna går hundarna en varsin egen promenad med mig, klockan 05.00 på morgonen har jag dessutom bara Elvis med mig på en lite längre tur medans Edith och Jack får gå tillsammans, men på kvällarna tar jag alltså ut dom 1 och 1 för att alla dels ska få egen tid, Edith ska bygga självförtroende och Jack ska skapa sig en egen identitet.

Jack Daniels bara växer och växer, det tog mer än någon vecka så var han större än Edith och igår fyllde han 4 månader vilket betyder att han bott hos oss i 1 månad nu, tiden går verkligen fort och jag ser med spänning fram emot resten av valptiden, tänkt att få  vara med när han ska lära sig att lyfta på benet och hela hans uppväxt och samtidigt som jag längtar tills han blir vuxen så vill jag inte att valptiden ska ta slut.  han börjar bli bättre och bättre på att sitta på komandp förresten och med lite mer och hårdare träning från mig så kan han det nog helt innan veckan är slut.

Jag håller i övrigt på att sticka en tröja till Elvis och vi får se vad resultatet blir av det, förhoppningsvis har alla 3 fått en ny hemmastickad tröja innan vintern är slut.

 

15 september 2010

I helgen som var var det Sofiero. Jag var fullt upptagen i Kinesringen hela dagen och junirohandligen att jag helt missade att se någon i chihuahua ringen och Kinestiken jag skulle gå med skulle in samtidigt som Edith skulle in i chihauhua ringen, Maria var iof bara glad att jag inte stod i närheten av ringen för edith gick mycket bättre då och hon slapp skrika som en stucken gris när hon såg mig 10 meter i från som hon gjorde vid ett tidigare tillfälle på dagen.. hon måste sluta vara så mammig nu! Maria kämpade på jätte bra med Edith i ringen och hon var nöjd efter åt MEN kom till kinesringen och säger " måste göra dig besviken" jag trodde Edith hade fått en 0a då och satte hjärtat i halsgropen, Men hon hade fått en 3a med en katastrofal kritik, det var så skrattretande och jag trodde att det var en typ Sverigedemokrat som hade dömt Edith. Jag blev djupt chockad även Maria som är en van handler och varit på väldigt mycket utställningar genom åren, aldrig har hon upplevt en så elak kritik som edith fick. Pinsamt.

Desto bättre gick det för mig och kineserna, Emmas hane Eddie som jag ställde vann öppenklassen och Maya som är Emmas juniortik som jag ställde kom 3a i juniortiksklassen. SUPERSKOJ!

Emilia Renmarker debuterade juniorhandlingen och hon gick med Elvis, kan säga att det var tur att vi bytte hund till den klassen. Elvis hade väldigt skoj och det är helt underbart att se hur han äntligen trivs i utställningsringen! Emila var väldigt nöjd med sin prestation och jag blev superstolt över henne, med tanke på att hon inte är uppvuxen med hund och inte har hund, hon träffar mina hundar 1 ggr varannan vecka och har bara tränat ett få talgånger och det gick kanon. Emilia slutade på en 10de plats av 16 stycken och Elvis fick även gå med Sveriges 3dje bästa juniorhandler som var väldigt nöjd med honom. Så himla skoj!!!

Vi har ju fått tillökning oxå som ni kan se i en flik här på hemsidan. Jack Daniels kommer från Kennel Wilmarosens i Knislinge och han är i skrivande stund 13,5 veckor. En mycket lovande hund som jag tror mycket på och den 24 oktober är det dags för honom att debutera i utställningsringen, uppe i Bräkne-Hoby där även Elvis och Edith kommer att ställas. Bräkne hoby blir förövrigt Ediths sista utställning på flera månader. Dels ska hon få vila och dels ska hon paras. Elvis kommer att gå lite inofficiella utställningar i november- mars innan han ska ut i officiella sammahang igen och Jack Daniels kommer ha sin första stora stora utställning på Malmö valp där min favoritdomare i alla katergorier förövrigt dömer.

 

5 augusti 2010

Oj vad tiden går snabbt. det är redan augusti. Vi har varit en vecka i sala och kom hem sent i måndags kväll. hundarna umgicks en del med mammas hundar och fick en ny bekantskap på Ön när vi var där, en drever som hette Zorro, Edith satte respekt från början och drevern blev rädd för henne så han vågade inte busa med henne sen.

Idag har vi varit hos Ida Möller och ögonlyst samt Patellaluxations undersökt. Både Edith Piaff och Elvis Presley var Dubbel nolla på knäna och Ediths ögon var utan anmärkning, vi fick till och med beröm för de fina ögonen och de perfekta knäna något som både jag och Veterinären tyckte var jätte skoj.

Har även meddelat hanens ägare som Edith ska paras med i vinter om de fina resultaten. Dubbel nolla kan det verkligen vara sant? Tittade på pappren igen och jo då dubbel nolla. Om någon vecka tror jag det är uppdaterat i hunddata.

idag har vi även anmält till den internationella utställningen i Sofiero.

11 juli 2010

Just nu har vi lite semester, vi har varit på stranden och mest bara latat oss. under falsterbo horse show skulle Elvis ha hoppat agility men pga platsbrist så blev det flyttat till söndagen vilket inte passade oss dessvärre men tur var väl det kanske med tanke på att det var 36 grader varmt den dagen i skuggan.

Under Juli har vi inga utställningar men däremot avslutas vår semester den 30 juli med att Elvis kommer att debutera lydnad 1 i Skurup. i augusti har både Edith och Elvis utställningar, tävlingar och träningar. Den 5 augusti ska Edith patella undersökas och ögonlysas, Elvis ska patella undersökas.

Vi önskar er alla en härlig sommar.  

16 juni 2010

I dag var vi ute och spårade och sökte i en fårhage i fredrikshög. Edith började spårade hela tiden och efter 200 meter så tog vi paus, trodde hon skulle vara trött och ville vila precis som Elvis, men ikke och hon blev överlycklig när vi startade igen. Medans Ediths nos var i backen under hela sökrundan så var Elvis på sök humör, så fort jag sa att han skulle söka upp fåren så gjorde han det, mina duktiga små hundar. När vi kom hem var båda helt slut och slockande direkt, vem skulle inte vara så trött efter dryga 600 meters sök och spår?   

11 juni 2010

Lördag den 5 juni var det sista fysiska tillfället på kursen, tråkigt men sant. Edith har verkligen utvecklats under de 6 gånger hon varit där.  Hon ska få gå en kurs till hösten igen och det är verkligen roligt att följa hennes utveckling.

Söndag den 6 juni ställdes Edith ut vid Trelleborg brukshundsklubbs inofficiella utställning, 1a, med HP och BIR, tyvärr missade vi den stora finalen, aldrig mer kommer jag att planera in annat samma dag som en utställning.

Vi har fått tid till mentalbeskrivnings testet nu som både Elvis och Edith skall deltaga i. Elvis kommer troligen att klara Provet (som blir en beskrivning) mycket bättre än Edith, men vi ser fram emot att deltaga med båda. Edith kan ju faktiskt överraska.

1 juni 2010

Elvis ögonlystes i dag och blev utan anmärkning, riktigt skönt.

26 maj 2010

I söndags var det spårträning på hundkursen med Edith Piaff och hon imponerade på inströktörerna, den lilla chihuahuan var bättre än både amstaffen, schäferblandningen och vinthunden. Tänka sig alla hundar kan ju faktiskt spåra. Men att en chihuahua skulle klara det galant vem hade anat annat? Det var lite trögstartat första gången men hon kom in i spåret efter ca 5 meter, andra gången fick hon upp spåret direkt och det tog inte många minuter innan hon letat på bytet, perfekt! Till hösten skall hon gå en spårkurs.

Elvis Presley tränar på inför lydnad 1 debuten, den skulle ha varat den 5 juni men det krockar med Edith Piaffs kurs + att jag vill ha ytterligare en vecka på mig så han debuterar i falsterbo den 13 juni istället.

Utöver det så löper Edith Piaff just nu och det börjar bli dags att planera en eventuell avel. ansökan om Kennelnamn är inskickat och tid för Patella undersökning har bokats.  I sommar kommer hon även att göra en Mentalbeskrivning, vilken kommer att göras oavsett om hon har PL eller inte. 

9 maj 2010

I går var vi till Lomma och Edith Piaff ställdes ut. Det var ruskigt kallt och nästan dyngblött i gräset vilket resulterade i att Edith Piaff hoppade runt ringen på 3 ben, det måste ha sätt jätte roligt ut eftersom alla skrattade när hon hoppade runt där. På domarbordet ville hon iaf stå denna gången och hon bet inte ens domaren, FRAMSTEG! Men jisses vilken envis tonårsbrud vi har att göra med. Har hon bestämt att hon inte vill något så har hon verkligen bestämt sig och det går inte ens att muta henne med godis. Edith vann sin klass men fick inget HP, det var ingen kort hårig chihuahua som fick HP och det kan jag tycka var lite snålt.

I dag har vi varit på hundkurs alla 4. Elvis fick vara med för att jag ville att tränarna skulle se hur han beter sig vid hundmöten och vad händer då? hunden är exemplariskt och slutsatsen blev att han bara vaktar Edith när han gör utfall mot andra hundar. Edith tyckte inte om det våta gräset och öva sitt träning med henne var ju bara att glömma, vet inte om det var pga gräset eller om det var för att hon verkar vara mindre intelligent som hon inte förstod sitt komandot, hundmöten, slalom mellan hundar och stanna kvar träningen gick dock lysande.

När vi kom hem packade vi upp agiliyhindren som vi hade beställt och jag tränade agility med Elvis Presley, jag försökte även lära Edith Piaff vilket till sist gick. Men hon är en utmaning mot Elvis Presley som lär sig allt genom att man bara visar en gång. Edith måste man nöta, nöta, nöta, nöta och åter nöta med.

2 maj 2010

Idag har jag och Edith Piaff varit på första fysiska passet på hundkursen, det gick bättre än förväntat på ett sätt men samtidigt blir jag lite less på att hon måste gå en halvcirkel runt mig så fort vi möter en hund som hon tycker är farlig ( och det var inte mötet med pitbullen eller amstaffen). När hon sedan försökte sätta amstaffen på plats så fick jag inte skälla på henne utan måste nu i början bara uppmuntra henne och låta henne kaxa sig mot andra hundar, när hon sedan har ett mod då får jag rätta henne, oerhört svårt när man är ute med både Edith Piaff och Elvis Presley då han vet att man absolut inte får göra så, rätta den ena men låta den andra hålla på??? jag tror inte riktigt på den filosofin utan att man måste uppfostra båda hundarna likadant. Men Edith Piaff var jätte duktig på hundkursen bland hundar som pitbull, amstaff, vinthund, någon slags lapplänsk jakthund, dobermann och en blandning mellan schäfer/rottwailer och en jack russel, vi har lydnad 2ggr till innan vi ska träna spår och det ska bli väldigt intressant. Nästa gång ska även Elvis Presley och Jakob vara med, den 16 maj ska sedan Jakob vara själv på träningen då jag är i Berlin.

22 april till 25 april 2010

Torsdag den 22 april lämnades Elvis till sin "farmor" och Edith Piaff packades in i bilen som körde till Sala, här skulle vi vara till söndagen den 25 april då vi skulle åka hem igen. Edith Piaff fick följa med själv denna gång då hon skulle ställas ut på lördagen och vi ville dessutom att Edith Piaff ska träna på att vara själv vilket vi måste träna på ännu mera märkte vi efter helgens bravader, hon måste lära sig att vara lika tuff och modig när hon är själv som när "storebrochan" är med.

tanken var att vi skulle ha åkt tåg upp och från sala men då jakob ville följa med blev det billigare att ta ta bilen vilket vi gjorde. Lördagens utställning kunde ha gått både bättre och sämre, då hon inte kunde uppföra sig på domarbordet trots all träning vi haft så får vi vara glada att domaren Åkte Cronander gav henne en 2a för när han skulle känna på henne och titta på hennes tänder så högg hon mot honom och jag blev jätte arg på kråkan, sådant beteende är oacceptabelt! Nu är det ensamhets träning som gäller ända till stora CC utställningen den 22 maj.

Ett stort plus i kanten var dock att kråkan (Edtih Piaff) skötte sig exemplarisk hos mormor Lisa som vi besökte efter utställningen i lördags och jag var förvånad över hur hon ville leka med min lillasyster dotter som bara är 9 månader, hon pussade henne och stod snällt när lilla Emilija kastade sig över henne så med andra ord kan Kråkan uppföra sig om hon vill, envis tonårstjej är vad Edith Piaff är just nu och hon är tre gånger värre än vad Elvis var i samma ålder, kanske beror detta på att hon är en chihuahua.

Vi har efter helgen ändrat lite i vår utställningsplan för maj och juni månad. i Maj kommer vi tex att ha 2 inofficiella utställningar och endast en stor officiell utställning. I juni åker vi troligtvis upp till Jönköping trots allt, jag är riktigt sugen på att åka till den tre dagars utställningen.

i Julimånad kommer vi förresten troligen att få tillökning i familjen. Det väntas "barnbarn" till Elvis Presley runt den 22 maj och vi har bestämt att vi ska ta hem en av dom till oss.  

20 mars 2010

Jaha, då har vi varit i väg på Edith Piaffs första internationella utställning och den kunde ju ha slutat bättre minst sagt. Domaren tyckte inte om henne och hon tyckte inte om domaren, så det var ömsedidigt med andra ord. Kritiken i dag var hård och då tycker jag att hon var snäll som gav Edith Piaff en 2a med tanke på att hon verkligen avskydde hunden. Spanska flickor går inte hem hos alla och jag vet att hon, med tanke på att hon är import från Spanien, eller hennes föräldrar är importer, skiljer sig väldigt mycket från de svenska hundarna. Enligt den österikiska domaren, som jag troligvis aldrig kommer att ställa för igen, så har jag en hund med ett förlitet huvud, för stora öron och som är förlång och som inte kan röra på sig, hm det är inte den hunden som jag ligger och tittar på nu iaf och det är inte den hunden jag haft med mig på de andra 3 utställningarna  men alla kan inte tycka om alla så är det bara. Edith Piaff tyckte verkligen inte om domaren och det markerade hon väl genom att vägra öppna munnen och hon ville absolut inte stå på domarbordet. När vi sedan gick själva och närmade oss mot domaren så tvärnitar hunden och vägar gå ett steg till.

Om en månad ska vi till Västerås och ställa ut på Rocklunda/Västerås nationella utställning och därefter blir det inofficiella utställningar varenda helg och träning, träning, träning, fram till stora CC och Hässleholm internationella utställning.

13 mars 2010

Vilket härligt genrep det blev inför Malmö internationella. Edith Piaff var inte alls på något strålande humör idag utan snarare tvärtom, "jag vill inte gå i koppel och jag vill inte stå fint på domarbordet" humör. Trots detta gick det ju lysande i ringen för även fast hon inte ville gå utanför ringen så gick hon godkänt i ringen och hon gjorde verkligen en kämparinsats trots att det var så fruktansvärt kallt så jag förstår att hon stod och skakade så mycket som hon gjorde och inte riktigt ville ställa upp sig utan hellre kuta ihop sig lite, det var nästan så jag själv valde att göra det.

Edith Piaff blev i dag 1a med HP och sedan BIR junior. I BIG junior finalen blev hon dessvärre utan placering men det blev dessvärre även vår kompis Elvis som var den långhåriga chihuahuan som gick till BIG, så vi gläds oss destomer åt Marias långhåriga chihuahua valp som blev BIGvalp1a och sedan BIS valp 6a, super skoj att en chihuahua valp för engångs skull vann BIGvalp.

Nu är vi laddade inför Edith Piaffs första officiella utställning nästa helg där vårt enda mål är att stå fint på domarbordet och få bra kritik gärna med en 1a och HP som resultat.

11 mars 2010

Edith Piaff laddar inför Laholms inofficiella utställning på lördag som blir Edith Piaffs genrep inför Malmö internationella den 20 mars. Vi är väldigt laddade och nervösa för Malmö Internationella utställning som blir den största hon varit på, hon fyller dessutom 1 år den helgen. Det är 62 korthåriga och 73 långhåriga chihuahuor anmälda till Malmö, lite skillnad mot 3 korthåriga och 6 stycken långhåriga som är i Laholm.

Något annat roligt i Malmö är att vi kommer att träffa 2 av Elvis valpar  som ställs ut i chinese crested dog ringen. Vi ska naturligtvis hålla tummarna även för dem.

 4 mars 2010

Vi ser verkligen fram emot en spännande vår med både hemlighetsmakerier och officiella saker, nu närmast har vi Laholms inoff. utställning som blir ett genrep inför Malmö internationella. Det är Edith Piaff som kommer att ställas ut men Elvis Presley ska följa med som sällskap till Laholm så även han får åka ut på äventyr och slippa svärmor för en dag, där dom varit mer eller mindre dygnet runt nu när jag legat kritiskt sjuk på sjukhuset i 3 veckor och Jakob har varit där väldigt mycket. Men dom har det super bra hos Svärmor som skämmer bort dom mycket och jag får komma hem till helgen då det bara är rehabilitering kvar och därefter massa efterkontroller förstås.

Idag har vi även börjat intensiv leta efter en black and tan tik som vi vill ha som en andra chihauhau utställnings och avelstik. Chokladfärgade är även det ett önskemål iof men black and tan är högst upp på listan.

Förutom alla utställningar som är planerade under våren så har vi även en agilitykurs och en Freestyles kurs inplanerad, min 30 års dag och så väntar vi ju på att Elvis Presleys barnbarn ska flytta hem vilket blir närmare sommaren.