Om Oss

 

 

Jag heter Erika och och är en 31 årig tjej med ett STORT hundintresse. Tillvardags är jag teologistuderande och är egen företagare., jag jobbar även för Sveland djurförsäkringar. Jag bor i Trelleborg med mina hundar och mina katter. Hundarna heter Edith Piaff som är en chihuahua och Elvis Presley som är en chinese crested powder puff dog, Jack Daniels är en chinese crested dog och katterna heter Selma Lagerlöw och hon är en svensk huskatt född 2009, Alice Tegnér är född i mars 2010 och hon är en turkisk katt.

Att leva med hundar och katter är ett naturligt val för mig då jag är uppvuxen med hundar, katter och hästar. Min första hund fick jag när jag var 12 år gammal och det var en japansk spets, Tintos Akishiro och han levde tills han var 14 år gammal. Min andra hund var sedan en Papillion vilken jag hade på foder från Vittorias Kennel och därefter föll valet på att köpa en chinese crested powder puff dog, Elvis som jag nu haft sedan han var 5 månader gammal år 2005. Jag har med andra ord aldrig levt utan en hund eller en katt i mitt hem. Mer om hundarna kan ni läsa under deras flikar.

Min första chihuahua kull planeras komma under 2011. Elvis Presley är sedan 3 år tillbaka kastrerad och går därför inte längre kvar i avel. han är "pappa" till 9 chinese crested dog valpar som föddes den 8 april 2007, vilka växte upp på Schagardhs Kennel. Vad det blir av Jack Daniels återstår att se men förhoppningsvis blir även han en liten stjärna inom bruks och utställning.

Jag har lyckats få väldigt socialiserade hundar då jag är ute på mycket äventyr med dem och min vardag består av träning med hundarna, bus, resor och andra äventyr. Det är egentligen bara när jag ska till mataffären som hundarna är ensama hemma, annars är de alltid med både på kontoret och på kundbesök. När jag inte har möjlighet att ha hundarna med mig så har dom hundvakt.

Mina kommande valpar kommer att säljs enligt SKK:s regler. Mina kommande parningar kommer även att följa både SKK´s , Chinese Crested clubbens och chihuahua cirkelns avelråds rekommendationer.

Chinese crested dog och chihuahua är de två hundraser som jag valt att satsa på.

mvh Erika